Biologisch

12 en 13 september weekend van het varken

Weekend van het Varken 2015
Ook in 2015 zetten de varkenshouders weer hun staldeuren open tijdens het Weekend van het Varken. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 12 en/of zondag 13 september. Je kunt dan zelf zien en ervaren hoe varkens op de boerderij gehouden en verzorgd worden. De boer en de boerin zijn aanwezig om je vragen te beantwoorden. Er worden daarnaast allerlei leuke activiteiten op de boerderij georganiseerd. Dus kom ook naar het Weekend van het varken. 

Leuk en educatief uitje
Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de bezoekers het Weekend van het Varken een leuk gratis uitje vindt. "De kinderen vonden het geweldig en mama ook" is één van de reacties.

Biologisch varkensbedrijf 'Boerderij Kerkholt' van Johan en Ineke Braakman doet ook mee!

Activiteiten tijdens het Weekend van het Varken
- vleesproeverij
- trampoline
- rondleiding

- kleurwedstrijd
- snuitschieten
- "raad het gewicht"
 
Over deze boerderij
Boerderij Kelholt is een biologische boerderij. Dit betekent dat de manier van dieren houden gecertificeerd en gekeurd is als biologisch. Bij ons leven de 320 vleesvarkens. De varkens komen op onze boerderij als ze ongeveer 25 kg wegen. In ruim 4 maanden groeien de dieren 90 kg, voordat ze  verkocht worden voor het vlees. Onze varkens worden ten opzichte van de reguliere varkenshouderij anders gehouden en wel volgens de biologische methode. Een biologisch product in de winkel is te herkennen aan het Skal certificaat. Biologisch betekent o.a. dat de varkens op onze boerderij zelf naar buiten en binnen kunnen, ze hebben meer ruimte om te slapen, spelen en te eten. Het voer dat de varkens krijgen is ook afkomstig van een biologische boerderij. Om deze manier van varkens houden te kunnen betalen, is het biologisch vlees in de winkel ook duurder dan regulier varkensvlees.

Adres
Vordenseweg 10
7241RL  LOCHEM

Openingstijden Weekend van het Varken
zaterdag 12 en zondag 13 september: 11.00 - 16.00 uur

http://www.stapindestal.nl/index.php/weekend-vh-varken/149-boerderij-kelholt-lochem